Groene groenten voor de huid

Gepubliceerd op 19 oktober 2020 om 16:06

Groene groenten zijn erg gezond voor je, dat weten de meeste mensen wel, maar naast ijzer en antioxidanten zit er ook veel foliumzuur en vitamines in, die goed zijn voor je huid.

Vandaag wil ik een recept voor een groene smoothie met jullie delen waar je huid van gaat stralen.

Recept

1,5 cm gember. Gember, houd je huid jong en elastisch. Gember bevat een hoop antioxidanten die je huid helpen mooi en elastisch te houden en bevordert de doorbloeding van je huid.

¼ komkommer. Komkommers hydrateren de huid, zorgen voor een gezonde gloed én gaan huidveroudering tegen. Een belangrijke voor mij als kapper. Komkommer is bovendien goed voor je haar! Het maakt je haar gezonder en stimuleert de haargroei.

1 stengel bleekselderij. Bleekselderij werkt ontstekingsremmend. Op internet zijn veel mensen te vinden met huidklachten (van eczeem tot psoriasis), die zeggen dat hun dagelijkse selderij-sapje de huid rustiger maakt. Dat komt misschien door die ontstekingsremmende werking of door de vele antioxidanten. Er zit ook veel vitamine K in selderij, wat de huid stevig en elastisch houdt. Hiernaast zitten er ook veel vitamine A, B en C in wat ook helpt voor een gezonde, stralende huid.

½ paprika. Paprika bevat meer vitamine C dan sinaasappel en zorgt daardoor voor een gezonde en stevige huid.

½ venkel. Venkel heeft een positieve invloed op huiduitslag en remt overtollige olie-afscheiding van de talgklieren in geval van een vette huid of vet haar.

1 hand spinazie. Spinazie bevat ontzettend veel antioxidanten en mineralen, waaronder ijzer, calcium, magnesium en kalium.

1 hand boerenkool. Boerenkool bevat heel veel ijzer en antioxidanten, zoals carotenoïden en flavonoïden, die je lichaam beschermen tegen oxidatieve stress. Boerenkool bevat ook veel vezels en zwavel, deze stoffen dragen bij aan het detoxen van je lichaam.

1 appel. Appel bevat veel antioxidanten die je huid verstevigen en zo helpen de huid jong en elastisch te houden. Het eten van een appel mét schil is zelfs nog beter omdat ook daar veel vitamines in zitten.

Sap van een halve citroen. Citroen heeft een antibacteriële werking is daarom erg goed tegen een onzuivere huid. Maak van de andere halve citroen je eigen gezichtsreiniger door een paar drupjes van het sap te mengen met een beetje water en tea tree olie. Breng het aan met een watje en voel je huid weer fris en fruitig worden, of gebruik je halve citroen  om je lichte lokken in je haar nog lichter te maken. Het beste effect krijg je door het citroensap in je haar te smeren en daarna een uurtje in de zon te gaan zitten. Je lokken zullen prachtig oplichten.

 

Doe alle ingrediënten met 100 ml water in je blender en schenk deze door een fijne zeef.

 

Wil je meer informatie over ingrediënten die in je cosmetica zitten? Klik dan hier om mijn e-book te downloaden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.