Wat doet een detox behandeling?

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 17:30

Waarom een detox belangrijk is voor je hoofdhuid en haar.

Je zou zeggen dat een goede shampoo in staat moet zijn om je haar volledig te reinigen. Dat is meestal niet het geval (tenzij er agressieve reinigers inzitten, denk aan SLS en SLES), zelfs al zou je je haar iedere dag wassen (wat het alleen maar erger maakt). Er blijven altijd restjes synthetische stoffen achter in je haar. Dit zijn bijvoorbeeld de synthetische stoffen die uit die bewuste shampoo of andere haarverzorging/ stylingsproducten komen! Daarom is detoxen zo belangrijk voor je hoofdhuid en haar!

Je haar staat dagelijks bloot aan schadelijke stoffen uit de omgeving. Denk maar aan de invloed die de lucht heeft die we inademen en de zon die we aanbidden. Zelfs in haarverzorgingsproducten bevatten vaak stoffen die schadelijk zijn voor je haar/ hoofdhuid. Ook het föhnen, stylen en het kleuren (synthetisch kleuren) van je haar zijn niet bevorderlijk voor de staat van je haar/ hoofdhuid. Je merkt dit als je je haar steeds minder goed in model krijgt. Het geeft build- up op je haar en je hoofdhuid, dit merk je doordat je hoofdhuid een klein beetje vettig aanvoelt, bijvoorbeeld rondom de kruin.

Je zult ervaren dat zelfs de beste shampoo deze giftige stoffen niet volledig uit je haar en van je hoofdhuid kan verwijderen. Hiervoor moet je je haar en hoofdhuid behandelen met een detox behandeling.

Wat is het nut van een detox behandeling

Het detoxen van je haar/ hoofdhuid betekent letterlijk het ontgiften van je haar/hoofdhuid. Dit klinkt misschien raar, maar het is de enige manier om je hoofdhuid en haar van build-up te ontzien. Een detox heeft een helende- en reinigende werking en is, zoals aangegeven, een echte traktatie voor je haar/ hoofdhuid.

Het nut van een detox behandeling is eenvoudig uit te leggen: een detox kuur zuivert niet alleen je hoofdhuid maar maakt je haar ook vrij van gifstoffen zoals restjes synthetische stoffen (bijvoorbeeld siliconen) die in de haarverzorgingsproducten zit, en schadelijke stoffen uit de omgeving.

Het verschil tussen een haarbehandeling met die allerbeste shampoo en een detox behandeling is groot. Voor deze laatste behandeling wordt een purifying (ontgiftend) shampoo gebruikt. Deze shampoo bevat juist geen verzorgende elementen zoals dat wel bij een reguliere shampoo het geval is.

Een purifying shampoo (ook wel een clarify shampoo, detoxing shampoo of deep cleansing shampoo genoemd) is puur zuiverend en zorgt hierdoor voor een diepgaande reiniging van haar- en hoofdhuid. Je haar wordt nu dus echt schoon, tot diep in de haarzakjes!

Waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar

Een diepe reiniging van het haar heeft diverse (zichtbare voordelen). Het belangrijkste is uiteraard dat het bijdraagt aan een betere gezondheid van de hoofdhuid en het haar. Een detox behandeling reinigt immers volledig tot in de haarzakjes en zorgt dat de bloedcirculatie in de hoofdhuid verbeterd wordt. Dit geeft een zichtbaar resultaat. Beschadigde haarschubben worden verwijderd waardoor het haar meer glans krijgt. Daarnaast zul je direct merken dat je je haar veel beter in model krijgt. Met deze inzichten snap je waarom detoxen zo belangrijk is voor je haar.

Hoe vaak je je haar moet behandelen met purifying shampoo

Een haar detox is géén vervanging van het gebruik van een goede kwaliteit shampoo maar een erg nuttige aanvulling. Je hoeft je haar uiteraard niet dagelijks te detoxen. Hoe vaak je je haar moet behandelen met purifying shampoo hangt af van je haartype.

Als je veel haarverzorgingsproducten gebruikt of veel je föhns of stijltangen gebruikt, adviseren we je om je haar wat vaker te detoxen. Dit is ook het geval als je je haar vaak in een staart of opgestoken draagt. Zelfs een ongezonde levensstijl of als je veel stress hebt, is merkbaar in je haar!

Mensen met heel droog haar adviseren we om niet te vaak te detoxen. De diepe reiniging van de detox shampoos hebben immers een droge werking. Er zijn wel geschikte middelen voor een diepe reiniging van dit haartype.
Bij  Moods Hairsalon adviseren we je graag wat voor jou de beste keuze is.

Laat je haar detoxen bij Moods Hairsalon

Een detox voor je haar en hoofdhuid heeft een helende- en reinigende werking en is een uitstekende keuze als je veel waarde hecht aan een goede haarverzorging. Wil je persoonlijk advies hierin? Maak dan gerust een afspraak om langs te komen in de salon.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.