Waarom een biologische shampoo gebruiken?

Gepubliceerd op 16 mei 2021 om 19:36

Waarom een ​​biologische shampoo gebruiken?

Als we nu de voorkeur geven aan biologisch voedsel om gezondheid en welzijn te behouden, waarom zullen we dan niet hetzelfde doen voor ons haar? Inderdaad, biologische en natuurlijke shampoo kan alleen maar voordelen bieden voor ons haar.

Definitie van een biologische shampoo

Een biologisch gecertificeerde shampoo is te herkennen aan het biologische label (Cosmos Organic) dat terug te vinden is op het product label.

Het is gemaakt van biologische, volledig natuurlijke ingrediënten.

Een biologische shampoo wordt altijd geassocieerd met een plant: aloë vera, theeboom, brandnetels, etc.

Het bestaat meestal uit een formule die niet op dieren is getest en bevat geen dierlijke producten.

Het is een product dat het haar effectief reinigt dankzij een milde reiniger of milde tensiden op basis van plantaardige ingrediënten zoals bijvoorbeeld kokos.

Een biologische shampoo bevat ook geen chemische componenten: siliconen, ftalaat, chemische kleurstof, kunstmatige parfum, enz.

Daarnaast bevat een natuurlijke en biologische shampoo geen toevoegingen, en bekende conserveermiddelen zoals parabenen.

Om het haar te beschermen, gebruikt het in plaats daarvan natuurlijke plantaardige oliën, vooral etherische oliën.

Een ander kenmerk van een biologische shampoo: de natuurlijke geur. 
Dit type shampoo werkt met natuurlijke smaken, dus de geur is minder uitgesproken, maar neutraal.

 

Niet-biologische shampoos

De verschillen tussen een biologische shampoo en een conventionele shampoo zitten in de lijst met hun componenten.

Naast water (aqua) dat de basis is van alle soorten shampoo, zitten er in synthetische shampoo allerlei chemische componenten.

1- conserveringsmiddelen

Het eerste product dat in een niet-biologische shampoo wordt aangetroffen en waarover al enige tijd zoveel controverse bestaat, is parabenen.
Dit is een conserveermiddel dat voorkomt dat shampoos bederven. Het wordt gebruikt om de groei van schimmels in shampooflessen tegen te gaan.
Chemische shampoos bevatten ook andere conserveermiddelen zoals siliconen, een plastic materiaal, denk hierbij aan microplastics. Het is een synthetische stof die wordt verkregen uit dierlijk vet.

Op de lange termijn verstopt het zowel de haarwortels als de talgklieren. 
Resultaat: het haar wordt kwetsbaar, broos, futloos ... Dit kan zelfs tot haaruitval leiden.

Filmvormende middelen in conventionele shampoos kunnen ook risico's voor de huid opleveren, aangezien ze niet milieuvriendelijk zijn.

2- Oppervlakte actieve stoffen

Dit zijn wasmiddelen die worden gebruikt om schuim te produceren. Ze zijn duidelijk chemisch, wat de huid kan irriteren en milieuproblemen veroorzaakt.
Dit zijn de bekende sulfaten: ammoniumlaurylsulfaat, ammoniumlaurethsulfaat, natriumlaurethsulfaat en natriumlaurylsulfaat.
De oppervlakte actieve stoffen in biologische shampoo zijn van plantaardige oorsprong en dus zonder risico voor de gezondheid.

3- Verdikkingsmiddelen

Klassieke shampoos hebben schuimboosters, cocamide, die mogelijk kankerverwekkend is.
Op product etikettering worden ze genoemd onder verschillende namen, zoals cocamide MEA / DEA of PEGS-natrium.

4- Kunstmatige parfums

Synthetische geuren zijn gemaakt van giftige chemicaliën zoals octoxynolen en nonoxynolen en ftalaten.
Ze bevatten hormoon ontregelaars, allergenen en kankerverwekkende stoffen. Ze kunnen daarom misvormingen bij baby's veroorzaken en schadelijke effecten hebben op de gezondheid, namelijk hoofdpijn, aandoeningen van de luchtwegen, astma, allergieën (huiduitslag), enz.

5- Minerale olieën

Een klassieke shampoo kan ook minerale olie bevatten die een occlusief middel is.

De voordelen en voordelen van biologische shampoo
Omdat het is gemaakt van organische materialen, is biologische shampoo een "schoon" product dat geen van de hierboven genoemde twijfelachtige elementen bevat.
Het is een biologisch gelabelde cosmetica waarvan de ingrediënten zijn geverifieerd.
Ze zijn samengesteld uit kruiden of plantaardige ingrediënten en zijn gemaakt om voor je haar, je hoofdhuid en onze dierbare planeet te zorgen.

De voordelen voor de hoofdhuid

Herhaaldelijk strippen door conventionele shampoos tast de hoofdhuid aan. Kan op termijn voor hoofdhuidproblemen en haaruitval zorgen.
Met een biologisch product wordt de talgproductie beter gereguleerd, waardoor je haar niet te droog en niet te vet wordt. Zo wordt de hoofdhuid, meer gekalmeerd, opnieuw in balans gebracht.

De voordelen voor het haar

Zodra de occlusieve middelen zijn verwijderd, kan uw haar eindelijk ademen.
De lengtes zijn verstevigd en voedende en hydraterende behandelingen worden beter opgenomen. Je haar wordt beter gevoed, beter gehydrateerd.
Ze worden niet alleen zachter en minder gespleten, maar stralen ook gezondheid uit. Bovendien bevordert biologische shampoo de haargroei, omdat gezond haar sneller groeit, in tegenstelling tot beschadigd haar.

Minder wassen

Met een goed verzorgde hoofdhuid is het haar niet langer vettig en kan de was frequentie meer uit elkaar liggen. Na de overgangsperiode is één á twee wasbeurten per week meer dan voldoende.

 De voordelen voor het milieu

Het gebruik van ecologische producten zal meer respect hebben voor het milieu. Inderdaad, de componenten in onze cosmetica worden in de natuur afgestoten, wat verstoringen van de fauna en flora veroorzaakt.
Als u de transitie wilt starten en uw gezondheid wilt behouden terwijl u een ecologisch gebaar maakt, kies dan voor gecertificeerde biologische en natuurlijke producten.
Verschillende shampoos aangepast aan elk haartype zijn verkrijgbaar bij Biocoiff '.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.